Υλικά

  • 8 φέτες μπέικον
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού πράσινη ή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 5 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 2 κ. σ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ. σ. κύμινο
  • 1 κ. γλ. ρίγανη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 150 γρ. πολτό ντομάτας
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί (ή ζωμό βοδινού)
  • 450 γρ. ολόκληρες ντομάτες με το χυμό τους
  • 250 γρ. φασόλια μαγειρεμένα

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε τον μοσχαρίσιο κιμά με το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο.
  2. Προσθέστε το μπέικον, ανακατέψτε και συνεχίστε το σοτάρισμα.
  3. Ρίξτε στην κατσαρόλα το τσίλι σε σκόνη, το κύμινο, τη ρίγανη, την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης, ανακατέψτε και συνεχίστε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.
  4. Προσθέστε το κρασί (ή τον ζωμό βοδινού), τις ντομάτες και τα φασόλια και αφήστε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία.
  5. Μόλις πάρει μία βράση χαμηλώστε λίγο ακόμη τη φωτιά και σιγοβράστε για 1 ώρα, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  6. Αφαιρέστε το καπάκι και μαγειρέψτε για ακόμη 30 λεπτά.
  7. Απομακρύνετε τα φύλλα δάφνης και σερβίρετε.