Υλικά

  • 30 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 4 κουταλιές γάλα
  • 150 γραμμάρια καρύδια
  • 500 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 φλυτζανάκι καφέ κονιάκ
  • τρούφα σοκολάτα (ή κακάο αν προτιμάτε για την επικάλυψη)

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, ραντίζετε με το κονιάκ τα δαμάσκηνα και τα αφήνετε για μια ώρα. Κατόπιν, τα γεμίζετε με το χοντροκομμένο καρύδι.
  2. Στη συνέχεια, λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί με το βούτυρο και το γάλα. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και βουτάτε τα δαμάσκηνα.
  3. Τα κυλάτε στη τρούφα, τα τοποθετείτε σε διακοσμητικά χαρτάκια και βάζετε στο ψυγείο, όπου και τα διατηρείτε μέχρι την κατανάλωσή τους.