Υλικά

  • 1 1/4 κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλα για ψητό
  • 2/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 φλ. τσαγιού μέλι
  • 3 κ. σ. σόγια σος
  • 2 κ. σ. ξηρό βασιλικό
  • 2 κ. σ. λιωμένο σκόρδο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. σ. κορν φλάουρ
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρύο νερό

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε το χοιρινό μέσα σε ένα πιρέξ.
  2. Σε ένα μπολ ρίξτε την παρμεζάνα, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το βασιλικό, το σκόρδο, το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
  3. Περιχύστε το χοιρινό με το μείγμα της παρμεζάνας.
  4. Σιγομαγειρέψτε στο φούρνο το χοιρινό μέχρι να ψηθεί καλά, για 6- 7 ώρες.
  5. Αφαιρέστε το ψητό από το φούρνο και τοποθετήστε σε ένα ξύλο κοπής ώστε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
  6. Τοποθετήστε τα υγρά του κρέατος σε μία μικρή κατσαρόλα και αφήστε να πάρουν μια βράση.
  7. Σε ένα μπολ ρίξτε το κρύο νερό και το κορν φλάουρ και χτυπήστε καλά.
  8. Προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα στην κατσαρόλα που βράζει το ζουμί από το κρέας μέχρι να διαλυθεί.
  9. Αφήστε να μαγειρευτεί για 2 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  10. Κόψτε το χοιρινό σε φέτες και σερβίρετε με την σάλτσα.