Εύκολα μπισκότα αμυγδάλου

Μόνο με πέντε υλικά


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
19:40
06/09/2020
1
loading

Υλικά

  • 1 ασπράδι αβγού, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη καρύδας
  • 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 κ. σ. αμύγδαλα σε φλέικς

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Τοποθετήστε σε ένα μπολ το ασπράδι αβγού, την ζάχαρη και το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατέψτε.
  3. Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.
  4. Πλάστε τα μπισκότα, τοποθετήστε τα στο ταψί και πασπαλίστε με τα φλέικς αμυγδάλου.
  5. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένια απόχρωση.
  6. Αφήστε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Αμυγδαλου

    Πολύ νόστιμα !!!!!!!!!! Μία παραλλαγή σέ τουίλ αμυγδάλου= Βαζετε σε λεκάνη μικρή 300γρ αμύγδαλα ξεφλούδισμενα και χοντροκομμένα μέ μαχαίρι , 300γρ ζάχαρη άχνη , λίγη κανέλα , 8 άσπραδια αυγών και τα δουλευετε με μιά ξύλινη σπάτουλα .Προσθέτετε 150γρ αλεύρι μαλακό .Έχετε καθορισμένες λαμαρίνες και τίς βουτυρωνετε .Κοβετε με ένα κουτάλι τής σούπας ζύμη και τοποθέτητε στίς λαμαρίνες .Ψηνετε σε μέτριο φούρνο .Όταν βγαλετε από το φούρνο ,αμέσως όσο είναι ζεστά τα παίρνετε με μιά σιδερένια σπάτουλα και τα τοποθέτητε στόν πλάστη ή σε μπουκάλια πλαγιασμένα γιά να πάρουν το σχήμα τού κεραμιδιού.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει