Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού κρεμώδες, κατσικίσιο τυρί
  • 4 σύκα κομμένα σε φέτες
  • 4 πρέζες αλάτι
  • Λίγο πιπέρι καγιέν
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και ανακατέψτε.
  3. Ρίξτε λίγο νερό και ανακατέψτε την ζύμη της τάρτας ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Ζυμώστε την ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας μέχρι να αποκτήσει πάχος 6 χιλιοστών περίπου και τοποθετήστε την σε ένα τσέρκι.
  5. Τρίψτε το κατσικίσιο τυρί πάνω στη ζύμη και από πάνω τοποθετήστε τις ροδέλες των σύκων.
  6. Ραντίστε με μια πρέζα αλάτι και το πιπέρι καγιέν και πασπαλίστε με 1 κουταλιά λευκή ζάχαρη.
  7. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.
  8. Γαρνίρετε με τα κλαδάκια θυμαριού και σερβίρετε.