Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
  • 800 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια φρέσκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και ρυθμίζετε τη σχάρα στη μέση.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξηρό κρεμμύδι και το σπανάκι χοντροκομμένο.
  3. Ανακατεύετε καλά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του.
  4. Λίγο πριν βγάλετε το τηγάνι από την εστία, πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
  5. Βγάζετε το τηγάνι από την εστία, αφήνετε να μειωθεί η θερμοκρασία και συμπληρώνετε με τον ψιλοκομμένο μάραθο ανακατεύοντας καλά
  6. Παίρνετε ένα ταψί, αλείφετε με ελαιόλαδο και βάζετε τα πρώτα τέσσερα φύλλα κρούστας λαδώνοντας τις ενδιάμεσες στρώσεις μία – μία.
  7. Αδειάζετε τη γέμιση μέσα στα φύλλα, τη στρώνετε καλά και καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας λαδώνοντας ενδιάμεσα.
  8. Για το τέλος κόβετε με το μαχαίρι την πίτα σε μερίδες και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 περίπου λεπτά.