Υλικά

  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 1/3 κούπα τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 250 γρ. σπανάκι
  • 1/2 πακέτο ζύμη για τάρτα
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 3/4 κούπα τσαγιού τυρί ρικότα
  • 3/4 κούπα τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/3 τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ. σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Μισό κ. γλ. αλάτι
  • Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για ένα λεπτό. Προσθέτετε το σπανάκι και αφήστε να μαραθεί για ένα λεπτό, ανακατεύοντας σταδιακά.
Βήμα 2
Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε να μαγειρευτεί για ένα λεπτό ακόμη. Κατεβάστε από την φωτιά και ανακατέψετε ελαφρώς.
Βήμα 3
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Τοποθετείστε τη ζύμη για την τάρτα σε ένα ταψί και καλύψτε τα πλαϊνά, επίσης με ζύμη, με την βοήθεια ενός πιρουνιού.
Βήμα 4
Ψήστε την ζύμη στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 5
Σε ένα μπλέντερ ανακατέψτε τα αυγά, με το τυρί ρικότα, την κρέμα, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 6
Ρίξτε το σπανάκι στο ταψί με τη ζύμη και από πάνω το μείγμα με τα αυγά.
Βήμα 7
Ψήστε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι η τάρτα να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αφήστε να κρυώσει δέκα λεπτά πριν σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.