Υλικά για 2-4 άτομα

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και πέτσα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κούπες ντοματίνια
  • 10 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 225 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
  • Βαλσάμικο ξύδι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε επιφάνεια κοπής αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλο και αφήνετε στην άκρη.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Βήμα 3
Ρίχνετε τα φιλέτα κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά την κάθε πλευρά με κλειστό καπάκι.
Βήμα 4
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε άλλη μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σε μέτρια προς υψηλή εστία σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να βγάλει το άρωμα του.
Βήμα 5
Προσθέτετε τα ντοματίνια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά, μέχρι τα ντοματίνια να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Βήμα 6
Κατεβάζετε από την εστία, ανακατεύετε με το βασιλικό.
Βήμα 7
Όταν το κοτόπουλο ψηθεί καλά μέσα και έξω προσθέστε στο τηγάνι τη μοτσαρέλα ψιλοκομμένη και το μείγμα με τα ντοματίνια και ζεσταίνετε για ακόμη 1 – 2 λεπτά.
Βήμα 8
Τέλος σερβίρετε ραντίζοντας με βαλσαμικό ξύδι και σπαράγγια.
TAGS