Υλικά

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και πέτσα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κούπες ντοματίνια
  • 10 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 225 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
  • Βαλσάμικο ξύδι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε επιφάνεια κοπής αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλο και αφήνετε στην άκρη.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Βήμα 3
Ρίχνετε τα φιλέτα κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά την κάθε πλευρά με κλειστό καπάκι.
Βήμα 4
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε άλλη μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σε μέτρια προς υψηλή εστία σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να βγάλει το άρωμα του.
Βήμα 5
Προσθέτετε τα ντοματίνια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά, μέχρι τα ντοματίνια να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Βήμα 6
Κατεβάζετε από την εστία, ανακατεύετε με το βασιλικό.
Βήμα 7
Όταν το κοτόπουλο ψηθεί καλά μέσα και έξω προσθέστε στο τηγάνι τη μοτσαρέλα ψιλοκομμένη και το μείγμα με τα ντοματίνια και ζεσταίνετε για ακόμη 1 – 2 λεπτά.
Βήμα 8
Τέλος σερβίρετε ραντίζοντας με βαλσαμικό ξύδι και σπαράγγια.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.