Υλικά για 2 άτομα

  • 300 γραμμάρια κοτόπουλο
  • 2 λίτρα ζωμό κότας εμπορίου
  • 120 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 300 ml λευκό κρασί
  • μισό κιλό ρύζι αρμπόριο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας πάστα τρούφας (προαιρετικά)
  • 20 γραμμάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 180 γραμμάρια βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους.
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι, ρίχνετε το μισό βούτυρο και περιμένετε να ζεσταθεί.
Βήμα 3
Μόλις ζεσταθεί το βούτυρο, βάζετε μέσα στο τηγάνι το κοτόπουλο και το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Βήμα 4
Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε.
Βήμα 5
Στη συνέχεια προσθέτετε το ζωμό κότας.
Βήμα 6
Ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσει το ρύζι.
Βήμα 7
Μόλις το ρύζι μαλακώσει σε μεγάλο βαθμό, που σημαίνει ότι θα έχει βράσει όσο πρέπει, προσθέτετε αλατοπίπερο, την τρούφα και το μαϊντανό.
Βήμα 8
Ρίχνετε αυτά τα υλικά και κλείνετε το μάτι.
Βήμα 9
Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε την τριμμένη παρμεζάνα για να λιώσει μέσα στο ριζότο και το υπόλοιπο βούτυρο.
Βήμα 10
Ανακατεύετε για να εμπλουτιστεί η γεύση. Σερβίρετε το ριζότο ζεστό.
TAGS