Υλικά

  • 300 γραμμάρια κοτόπουλο
  • 2 λίτρα ζωμό κότας εμπορίου
  • 120 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 300 ml λευκό κρασί
  • μισό κιλό ρύζι αρμπόριο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας πάστα τρούφας (προαιρετικά)
  • 20 γραμμάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 180 γραμμάρια βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους.
  2. Σε ένα τηγάνι, ρίχνετε το μισό βούτυρο και περιμένετε να ζεσταθεί.
  3. Μόλις ζεσταθεί το βούτυρο, βάζετε μέσα στο τηγάνι το κοτόπουλο και το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  4. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε.
  5. Στη συνέχεια προσθέτετε το ζωμό κότας.
  6. Ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσει το ρύζι.
  7. Μόλις το ρύζι μαλακώσει σε μεγάλο βαθμό, που σημαίνει ότι θα έχει βράσει όσο πρέπει, προσθέτετε αλατοπίπερο, την τρούφα και το μαϊντανό.
  8. Ρίχνετε αυτά τα υλικά και κλείνετε το μάτι.
  9. Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε την τριμμένη παρμεζάνα για να λιώσει μέσα στο ριζότο και το υπόλοιπο βούτυρο.
  10. Ανακατεύετε για να εμπλουτιστεί η γεύση. Σερβίρετε το ριζότο ζεστό.