Υλικά

  • 1.200 γρ. αλεύρι
  • 600 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. αμύγδαλο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. ρούμι μαύρο
  • άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε αρχικά στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάτε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη.)
  2. Παράλληλα, χονδροκόβετε τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχετε απλώσει σε μία λαδόκολλα και ψήσει στους 160οC έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  3. Ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά.
  4. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το ρούμι. Συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.
  5. Πλάθετε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς σε διάμετρο 3 χιλ. πιέζοντας με το δάχτυλό ελαφρώς την κορυφή.
  6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15-20 λεπτά.
  7. Βγάζετε τους κουραμπιέδες από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά και τους βουτάτε στην άχνη.
  8. Τους τοποθετείτε σε μία πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.