Υλικά
- 6 γλυκοπατάτες
- 3 κουταλιές λάδι
- 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- λίγη γλυκιά πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
- τριμμένη παρμεζάνα
- λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμαίνετε αρχικά το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
Βήμα 2
Πλένετε τις γλυκοπατάτες και τις βάζετε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Σε μία κατσαρόλα με λίγο λάδι μαλακώνετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα υπόλοιπα λαχανικά για 3-4 λεπτά.
Βήμα 4
Προσθέτετε τον κιμά και αφήνετε μέχρι να πάρει χρώμα ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει.
Βήμα 5
Δίνετε γεύση με λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα.
Βήμα 6
Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε λίγο νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε το καπάκι και αφήνετε τη γέμιση να μαγειρευτεί περίπου 20-30 λεπτά.
Βήμα 7
Ανοίγετε το καπάκι και αφήνετε το φαγητό να πιει τα υγρά του.
Βήμα 8
Βγάζετε από το φούρνο και με ένα μαχαίρι τις ανοίγετε στα δύο αλλά δεν τις κόβετε τελείως, ώστε να ανοίξουν σα βαρκούλες.
Βήμα 9
Τις γεμίζετε με τη γέμιση που φτιάξατε.
Βήμα 10
Πασπαλίζετε από πάνω με τριμμένη παρμεζάνα και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρετε.
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber