Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν φτιάχνουν μακαρόνια

«Είναι ψέμα, είναι ανούσιο και όσοι το κάνετε θα πρέπει να ντρέπεστε» λέει Ιταλός σεφ


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
12:27
12/12/2018
17
loading

Τα μακαρόνια αποτελούν λατρεμένο έδεσμα. Απλά και γρήγορα στο μαγείρεμα, μπορούν να αποτελέσουν το κυρίως πιάτο ή να χρησιμοποιηθούν ως συνοδευτικό. Καλά όλα αυτά, όμως, αλήθεια, πόσοι γνωρίζουν να μαγειρεύουν σωστά μια απλή μακαρονάδα;

Υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά κατά το βράσιμο των μακαρονιών.

Ο Ιταλός σεφ Φάμπιο Βιβιάνι δίνει οδηγίες για το σωστό μαγείρεμα των ζυμαρικών, εστιάζοντας στο μεγαλύτερο λάθος που συνηθίζουν να κάνουν οι άνθρωποι.

«Το πιο ανόητο πράγμα που έχω ακούσει για το μαγείρεμα των μακαρονιών είναι πως πρέπει να ρίχνουμε ελαιόλαδο στο νερό για να μην κολλήσουν. Είναι ψέμα, είναι ανούσιο και όσοι το κάνετε θα πρέπει να ντρέπεστε. Γιατί θα πρέπει να είστε εκεί και να ανακατεύετε τα ζυμαρικά, κάτι που έτσι κι αλλιώς βοηθά στο να μην κολλήσουν. Αν είναι να βάλετε τα μακαρόνια στο νερό και να πάτε να παίξετε ποδόσφαιρο ή να κάνετε μπάνιο, είναι φυσιολογικό να κολλήσουν. Μην σπαταλάτε όμως άσκοπα καλό ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια. Απλά να τα ανακατεύετε, μην είστε τεμπέληδες», λέει χαρακτηριστικά ο 40χρονος σεφ.

Όσο για το αλάτι στα ζυμαρικά, ο σεφ Βιβιάνι, τονίζει: «Το αλάτι είναι εντάξει. Μπορείτε να ρίξετε αλάτι στα ζυμαρικά, από τη στιγμή που δεν τα συνοδεύετε με πολύ πικάντικη ή πολύ αλμυρή σάλτσα.

Για παράδειγμα, αν σκοπεύεις να ρίξεις μια σάλτσα τεσσάρων τυριών, τότε δεν χρειάζεται επιπλέον αλάτι γιατί η ίδια η σάλτσα είναι πολύ αλμυρή. Το αλάτι είναι απαραίτητο για τα ζυμαρικά, αλλά με μέτρο».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

17
σχόλια
  1. avatar Χωρίς ίχνος ντροπής….

    Εγώ γουστάρω να βάζω και λάδι,να ρίχνω και ένα κύβο λαχανικών, να τα βράζω ακούγοντας Locomondo στο μπάνιο,να τα σουρωνω μισοβρασμενα, να βάζω βουτυραρα μετά και από πάνω μισό κιλό σάλτσα καρμπονάρα... Και άμα θες κάνε μου μήνυση, προκομενε μαγειρακο που νομίζεις πως θα δώσεις διάλεξη σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για ένα πιάτο ζυμαρικά.

  2. avatar Ellraiser

    Μετα βρασιμο και αφου στραγγιξουν οσο ειναι ζεστα (στην ιδια ζεστη κατσαρολα) μπορειτε να προσθεσετε ειτε ελαιολαδο ειτε βουτυρο (που θα λειωση λογω θερμοκρασιας).
    Δεν ειναι απαγορευτικο ουτε λαθος, ειναι θεμα γευσης.

  3. avatar σερλοκ

    Σώπα ρε μεγάλε!...διαφημιση θελεις να ακουστεις? μην βαζουμε λαδι...τεμπελιδες...γτ τα μακαρονια δεν ειναι φαγητο γ τεμπελιδες? οτι πιο προχειρο...να ελεγες γ μια σπεσιαλιτε να το ασπαστω...!

  4. avatar alekos

    ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕ ΑΣΧΗΜΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΤΑΛΟΣ . ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΧΙΛΙΑ ΔΙΚΙΑ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΑΣ.

  5. avatar πολυχρωμίες πλακάκια βιτρώ, ο Κούλης Ο.Ε. (Οικογενειακή Επιχείρηση)

    Από την εμπειρία μου ως μπακουρας έχω να πω ότι ,δυστυχώς, δυστυχεστατα ,τα μακαρόνια μας υστερούν σε ποιότητα των ιταλικών ίδιας τιμής αγοράς
    Αναφέρομαι σε γεύση και ιδιότητες και κατά τον βρασμό και μετά από αυτόν
    Κρίμα
    Δε ξέρω αν φταίει το αλεύρι ή είναι στο know how το θεμα

  6. avatar ΔημήτρηςΣ

    Τι είπε ο μέγας σεφ ; Σοφίες ! Να μας πει και πως ανοίγουμε την βρύση αύριο ! Και αυτός ο τίτλος βρε παιδιά ! Έλεος ! "Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν φτιάχνουν μακαρόνια " Γιατί ποιά άλλα έμβια όντα μαγειρεύουν μακαρόνια ; Οι σαύρες ; Αίσχος κείμενο, αίσχος και ο τίτλος. Άντε να ξαναπάτε σχολείο. Αρχίστε από το Δημοτικό !

  7. avatar Φούσκας1

    Μεγάλο θέμα. Μεγάλη σοφία. Τι να πει κανείς! 'Αντε ο επόμενος σεφ να μας πει πως να βράζουμε το αυγό!

  8. avatar Απ: ΣΕΦ

    Πιθανόν να γίνεται αυτόματη η αντιστοίχιση των άρθρων σε λέξεις-κλειδιά, επομένως η λέξη-κλειδί "ΣΕΦ" (αρχιμάγειρας) οδήγησε στην (εσφαλμένη) σύνδεσή του με το άρθρο σχετικό με τα επεισόδια στο ΣΕΦ (στάδιο).

  9. avatar μια νοικοκυρά…

    πάντως ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ,βάζει λίγο λάδι και απο προσωπική πείρα αν δεν βάλεις έστω ελάχιστο αλάτι,ό,τι σάλτσα και να βάλεις θα έχουν μία ανοστιά.τον ΣΕΦ τον ξέρει κανείς????.....

    1. avatar audioware

      Εξ άλλου, το λάδι μένει πάντα στην επιφάνεια, αφου δεν ανακατεύεται με το νερό, οπότε άσκοπη ενέργεια, τσάμπα το λάδι...

    2. avatar audioware

      Επειδη το έκαναν οι μανάδες μας, δεν σημαίνει ότι ειναι και σωστό ή αναγκαίο. Οι παλιές συνήθειες κόβονται δύσκολα...

  10. avatar ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

    ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο BOTRINI....

    1. avatar Christos2

      Αν η μαγειρικη του μποτρινι ειναι σαν τα φαγητα που σερβιρουν τα εστιατορια του θα επρεπε να ντρεπεται

  11. avatar Νινονι ο

    Πωπω ντραπηκα τωρα....

  12. avatar Parkis

    Τον ιταλό σεφ ας τον εξετάσει ένας ιταλός ψυχίατρος γιατί έχει τα νεύρα του ο άνθρωπος με όλους εσάς τους άχρηστους...:)

    1. avatar Περταλιας

      Χαχαχα σωστός! Η αλήθεια είναι ότι από δω κ προς κάθε φορά που θα ρίχνω ελαιόλαδο στα μακαρόνια θα κοκκινιζω από ντροπή

  13. avatar ΣΕΦ

    Τι δουλειά έχει ο σεφ με το Σ.Ε.Φ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει