Υλικά

  • 1 φλιτζάνι του καφέ πλιγούρι
  • 3 κολοκυθάκια κομμένα σε χονδρές ροδέλες
  • 10 ντοματίνια κομμένα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φυλλαράκια μαϊντανού
  • 3 κουταλιές σούπας λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • μισό φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
  • αλάτι
  • ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Παίρνετε το πλιγούρι και το βάζετε σ’ ένα μπολ με κρύο νερό για 2 ώρες να φουσκώσει.
  2. Πάρτε τις ροδέλες του κολοκυθιού και σοτάρετέ τις καλά σ’ ένα τηγάνι μαζί με το καλαμποκέλαιο.
  3. Μόλις γίνουν βγάλτε τα και ακουμπήστε τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί να σουρώσουν.
  4. Σ’ ένα μπολ βάλτε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια και τα φύλλα μαϊντανού και ανακατεύετε καλά.
  5. Βάλτε αμέσως μετά τα ντοματίνια κομμένα.
  6. Σουρώστε το πλιγούρι και στεγνώστε το με μια πετσέτα. Ρίξτε το πασπαλίζοντας πάνω στα υπόλοιπα υλικά.
  7. Ρίξτε το λεμόνι, το λάδι, αλατίστε και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί με την βοήθεια ενός κουταλιού και ενός πιρουνιού.
  8. Πασπαλίστε με ρίγανη και είναι έτοιμη η σαλάτα.