Φιλέτο πέρκας με κρούστα παρμεζάνας

Εύκολη συνταγή για το μεσημεριανό τραπέζι


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
12:14
01/12/2018
4
loading

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα πέρκας 175 γρ. περίπου το καθένα
  • 75 γρ. (3/4 φλ.) φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 25 γρ. (½ φλ.) τριμμένη ψίχα από μπαγιάτικο άσπρο ψωμί
  • ½ λεμόνι το χυμό
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 4 κουταλιές φυτικό λάδι
  • 30 γρ. (2 κοφτές κουταλιές) ανάλατο βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε την παρμεζάνα, τα ψίχουλα του ψωμιού, το χυμό του λεμονιού και λίγο αλατοπίπερο. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα πέρκας και από τις δύο πλευρές.
  2. Βάζετε τα χτυπημένα αβγά σε ρηχό ταψάκι και βουτάτε μέσα τα φιλέτα ψαριού και από τις δύο πλευρές.
  3. Στη συνέχεια τυλίγετε τα ψάρια στο μίγμα παρμεζάνας πιέζοντάς το για να κολλήσει επάνω τους.
  4. Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζετε μέσα τα παναρισμένα με παρμεζάνα φιλέτα, για 3-4 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
  1. avatar Matina Πλάκα

    To γκριλ γιατί το προθερμάναμε;

    1. avatar Σεφ…

      Μας τελείωσε το πετρέλαιο... και το χρησιμοποιούμε για φουφού για να μη παγώνει ο οοολος μας από τις όμορφες συνταγές!!!!

    2. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

      Προφανώς εννοεί, προθερμαινεις το φούρνο και το βαζεις στο γκριλ και όχι στον αέρα.

      1. avatar ναι αλλά…

        όπως και να έχει ΜΕΤΑ δεν το χρησιμοποιούμε...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει