Υλικά

  • 4 φιλέτα πέρκας 175 γρ. περίπου το καθένα
  • 75 γρ. (3/4 φλ.) φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 25 γρ. (½ φλ.) τριμμένη ψίχα από μπαγιάτικο άσπρο ψωμί
  • ½ λεμόνι το χυμό
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 4 κουταλιές φυτικό λάδι
  • 30 γρ. (2 κοφτές κουταλιές) ανάλατο βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε την παρμεζάνα, τα ψίχουλα του ψωμιού, το χυμό του λεμονιού και λίγο αλατοπίπερο. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα πέρκας και από τις δύο πλευρές.
  2. Βάζετε τα χτυπημένα αβγά σε ρηχό ταψάκι και βουτάτε μέσα τα φιλέτα ψαριού και από τις δύο πλευρές.
  3. Στη συνέχεια τυλίγετε τα ψάρια στο μίγμα παρμεζάνας πιέζοντάς το για να κολλήσει επάνω τους.
  4. Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζετε μέσα τα παναρισμένα με παρμεζάνα φιλέτα, για 3-4 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.