Υλικά

  • 4 τσιπούρες
  • 8 πατάτες μέτριου μεγέθους
  • 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • άνηθος
  • μαϊντανός
  • ρίγανη
  • πιπέρι μαύρο και κόκκινο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους. Έπειτα σε μια κατσαρόλα τις βράζετε για 10 λεπτά.
  2. Μόλις τελειώσει η διαδικασία του βρασίματος τις στραγγίζετε για να φύγει το νερό.
  3. Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνετε το ελαιόλαδο, το λεμόνι και στη συνέχεια προσθέτετε αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι και άνηθο ψιλοκομμένο σε ποσότητες της αρεσκείας σας.
  4. Έπειτα βουτάτε τους κύβους πατάτας στο παραπάνω μείγμα.
  5. Σε ένα ταψί στρώνετε μία λαδόκολλα και βάζετε τις πατάτες.
  6. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε τις πατάτες στο grill (χωρίς να προσθέσετε καθόλου νερό) για 10 με 15 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.
  7. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος απαιτείται να γυρίζετε τις πατάτες συχνά.