Υλικά

  • 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (ζητήστε από το χασάπη σας να το ανοίξει σε φύλλο)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια
  • 1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • χυμός ενός λεμονιού
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • ελαιόλαδο
  • λίγο φρέσκο βούτυρο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε αρχικά το σπανάκι σε λίγο βούτυρο μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε και τις ντομάτες και γυρίζετε για μερικά λεπτά.
  2. Αλατίζετε, αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον μαϊντανό.
  3. Γεμίζετε τα φιλέτα με το μείγμα, τυλίγετε σε σφιχτά ρολά και τα δένετε με σχοινάκι.
  4. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρετε προσεχτικά τα ρολάκια σε ελαιόλαδο, να ροδοκοκκινίσουν απ’ όλες τις πλευρές και τα σβήνετε με το κρασί.
  5. Κατεβάζετε τη φωτιά και τα ψήνετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  6. Βγάζετε προσεχτικά τα ρολάκια από την κατσαρόλα και δένετε τη σάλτσα με το γιαούρτι. Σερβίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και πιπέρι.