Κις λορέν με καπνιστό σολομό

Αλμυρή απόλαυση για όλες τις ώρες


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
12:21
13/10/2017
loading

Υλικά για 2 άτομα

Για τη ζύμη

  • 145 γραμμάρια βούτυρο
  • 350 γραμμάρια αλεύρι
  • Ένα αυγό
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Δύο κουταλιές κρέμα γάλακτος

Για τη γέμιση

  • 400 γραμμάρια φιλέτο καπνιστό σολομού
  • λίγο βούτυρο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 1 μεγάλη χούφτα κάρδαμο
  • 2 αυγά
  • 400ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

  1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία. Την ανοίγετε σε στρόγγυλα φύλλα. Βουτυρώνετε μια φόρμα για τάρτα και στρώνετε μέσα τη ζύμη.
  2. Την τρυπάτε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και τη φυλάτε στο ψυγείο για μισή ώρα να σκληρύνει η ζύμη.
  3. Σκεπάζετε ολόγυρα τις άκρες της με λίγο αλουμινόχαρτο και τη ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.

Για τη γέμιση

  1. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε λίγο το σολομό μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, περίπου 2 λεπτά.
  2. Το βάζετε στην τάρτα. Βάζετε σε μπεν μαρί το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει ελαφρά.
  3. Βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κάρδαμο, λίγο βούτυρο, αλάτι και το πιπέρι.
  4. Μοιράζετε την κρέμα στην τάρτα και τη ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου. Αφήνετε να ξεκουραστεί 10 λεπτά και τις σερβίρετε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει