Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1 1/ 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού συν 1 κουταλάκι γλυκού Σπλέντα
  • 5 κουταλιές της σούπας λάδι ηλιέλαιο
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αλεύρια, τα 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύετε.
Βήμα 2
Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τη σπλέντα μαζί με το λάδι και το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει ξύνοντας με μια σπάτουλα τις πλευρές.
Βήμα 3
Προσθέτετε τα αυγά, τη βανίλια και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
Βήμα 4
Προσθέτετε το μείγμα αλευριού και ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αποκτήσει μια απαλή υφή η ζύμη.
Βήμα 5
Κόβετε τη ζύμη στη μέση και ρολάρετε μέχρι να σχηματίσετε ένα χοντρό κορδόνι, τυλίγετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για 45 λεπτά μέχρι να σφίξει η ζύμη.
Βήμα 6
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Βήμα 7
Αφαιρείτε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά.
Βήμα 8
Ξετυλίγετε τη ζύμη από τη μεμβράνη και κόβετε τη ζύμη σε δίσκους 1 εκ.
Βήμα 9
Τοποθετείτε τους δίσκους ζύμης στη λαδόκολλα με απόσταση μεταξύ τους.
Βήμα 10
Ανακατεύετε 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1 κουταλάκι του γλυκού Σπλέντα σε ένα μικρό μπολ και πασπαλίζετε κάθε μπισκότο.
Βήμα 11
Ψήνετε για 8 λεπτά. Αφαιρείτε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν πριν σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.