Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα και κοπανισμένα
  • 110 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες προαιρετικά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι σούπας βούτυρο
  • ¼ του φλιτζανιού ξερό λευκό κρασί
  • ¼ του φλιτζανιού νερό
  • 1 κουταλάκι σούπας νερό
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε τη φέτα, το σπανάκι, σκόρδο ψιλοκομμένο, ξύσμα λεμονιού και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Μοιράζουμε το μείγμα με τις φέτας στα δύο φιλέτα κοτόπουλου (έχουμε ζητήσει από το χασάπη να τα χτυπήσει και να τα ανοίξει) και τυλίγουμε καθένα σε ρολό. Τα στερεώνουμε καλά με οδοντογλυφίδα.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι και φροντίζουμε τα ρολά να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί, το ¼ του φλιτζανιού νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  4. Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο. Βάζουμε τα ρολά σε μια πιατέλα και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο νερό.
  5. Ανακατεύουμε μαζί με τα υγρά του κοτόπουλο ώστε να δέσει η σάλτσα. Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.