Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε.
  2. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά.
  3. Έπειτα ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και κατόπιν την καρύδα και στο τέλος το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Μετά αδειάζουμε το μείγμα σε μία μεγάλη φόρμα κέικ καλά βουτυρωμένη.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 -200 βαθμούς για περίπου 45 με 50 λεπτά.
  6. Όταν ψηθεί το αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεί και ξεφορμάρουμε.