Υλικά

  • 4 πατάτες κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 4 κολοκυθάκια πράσινα κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Καθαρίζουμε τις πατάτες μας και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια. Βάζουμε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας να κάψει.
  2. Πλένουμε τις πατάτες μαζί με τα κολοκυθάκια και έτσι όπως είναι βρεγμένες αραδιάζουμε τις πατάτες μαζί με τα κολοκυθάκια (την μία δίπλα στην άλλη μέσα στο τηγάνι μας). Οι πατάτες με αυτό τον τρόπο ψήνονται σαν να είναι στη χόβολη.
  3. Χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο από τις τηγανητές, όμως εμείς πρέπει να τις έχουμε συνεχώς στο νου μας για να μην αρπάξουν. Όταν ψηθούν, τις βγάζουμε σε μια ωραία πιατέλα, τις πασπαλίζουμε με μπόλικη ρίγανη και αλατάκι και τριμμένη παρμεζάνα.