Υλικά

  • 1 κλαράκι κανέλα
  • 1 κλαράκι θυμάρι
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κουταλιά γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας
  • ½ κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1½ νεροπότηρο λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ
  • αλάτι
  • 1½-2 κιλά κότσι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 φλιτζάνια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μια μεγάλη και ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά. Σοτάρετε τα κομμάτια από το κρέας λίγα-λίγα και απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα.
  2. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου, τα φέρνετε μια βόλτα και στη συνέχεια ξαναβάζετε όλο το κρέας μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τα φύλλα δάφνης, την κανέλα, το θυμάρι, το μπαχάρι και τους κόκκους του μαύρου πιπεριού.
  3. Συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για περίπου 5 λεπτά. Σβήνετε με το λευκό κρασί, αφήνετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε το κρέας για 1 ώρα.
  4. Διαλύετε τον πελτέ σε λίγο νερό και τον ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα, προσθέτετε τα μανιτάρια και το χυμό ντομάτας, αλατίζετε, ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα με ανοιχτό καπάκι για τουλάχιστον 1 ώρα ακόμη και μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό.
  5. Λίγο πριν από το σερβίρισμα, ρίχνετε στο φαγητό το φρεσκοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύετε και μεταφέρετε το φαγητό σε πιατέλα.