Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 - 1 σκελίδα σκόρδο
 - 1 φλιτζάνι τσαγιού ροκφόρ θρυμματισμένο
 - 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
 - 3/4 φλιτζανιού τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
 - ½ φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα
 - Πιπέρι
 
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.
 - Μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε το σκόρδο, βάζοντάς το ολόκληρο μέσα στο λάδι για 1 λεπτό.
 - Όταν ροδίσει το αφαιρούμε από τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα θρύμματα ροκφόρ.
 - Λιώνουμε το ροκφόρ με μια κουτάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος.
 - Την αφήνουμε για 2 λεπτά περίπου ώστε να δέσει και συμπληρώνουμε 3/4 φλιτζανιού τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα, μισό φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
 - Η σάλτσα συνδυάζεται ιδανικά με ζυμαρικά.