Υλικά

  • 1/2 συσκευασία πέννες
  • 6 σπαράγγια φρέσκα πράσινα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια κρεμά γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 4 φέτες μπέικον καπνιστό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό αλατισμένο να βράζει. Όταν αρχίζει και κοχλάζει ρίχνετε τις πέννες ανακατεύοντας για 5 λεπτά και τα βράζετε για 7 λεπτά, μετά στραγγίζετε.
  2. Με ένα μαχαίρι καθαρίζετε τα σπαράγγια, και τα ρίχνετε στο βραστό νερό να ζεματιστούν για 5 λεπτά. Αφαιρείτε και κόβετε τα κεφάλια τους και τα κρατάτε κατά μέρος. Το υπόλοιπο τα κοτσάνια δηλαδή τα ψιλοκόβετε.
  3. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και το ζεσταίνετε προσθέτετε το κρεμμύδι, και το μπέικον ψιλοκομμένο και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Αφού έχουν σοταριστεί το κρεμμύδι και το μπέικον ,προσθέτετε στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και τις πέννες. Αφήνετε ένα δυο λεπτά και προσθέτετε τότε την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο.
  5. Αφήνετε να μαγειρευτεί και να δέσει η κρέμα και σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα.