Δροσερό, αρωματικό και γεμάτο φρεσκάδα, το ταμπουλέ είναι η σαλάτα που φέρνει στο τραπέζι όλη τη γεύση της μεσογειακής κουζίνας. Με βάση τον μαϊντανό, το πλιγούρι και το λεμόνι, αποτελεί ιδανική επιλογή για ελαφρύ γεύμα ή συνοδευτικό σε κρέας και ψάρι.

Υλικά (2 μερίδες)

  • 1 κούπα πλιγούρι, ωμό
  • 1 κούπα ωμά λαχανικά της επιλογής σας, ψιλοκομμένα (πιπεριές, καρότο, κρεμμύδι)
  • 2-3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φουντούκια, θρυμματισμένα

Για τη σως

  • χυμός από 1 λάιμ
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.γ. κρέμα βαλσάμικο
  • 1-2 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Βράζουμε το πλιγούρι σε άφθονο αλατισμένο νερό και, ύστερα από 10-12 λεπτά (ή όσο αναγράφει η συσκευασία), αποσύρουμε από τη φωτιά και ξεβγάζουμε με νερό.
  • Βήμα 2: Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το βρασμένο πλιγούρι, τα λαχανικά, τον μαϊντανό, τα φουντούκια και ανακατεύουμε απαλά.
  • Βήμα 3: Σε σέικερ ανακατεύουμε τα υλικά της σως και στη συνέχεια την προσθέτουμε στο μπολ με το πλιγούρι και τα λαχανικά.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 291 kcal
  • Υδατάνθρακες: 23,0 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 5,5 γρ.
  • Λιπαρά: 2,7 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0,7 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI