Το μήλο είναι εδώ και αιώνες ένα από τα σημαντικότερα φρούτα που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή με πολλούς τρόπους και παραλλαγές, είτε ωμό είτε ψημένο. Η συχνή κατανάλωση μήλου συνδέεται με την καλή υγεία της καρδιάς, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, αλλά και τη σωστή πέψη. Ιχνοστοιχεία που ξεχωρίζουν είναι η βιταμίνη C και τα φλαβονοειδή. Με λίγα λόγια, ένα μήλο την ημέρα ελέγχει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και μας δίνει σημαντική ενεργειακή ώθηση.
Υλικά (8 κομμάτια)
- 1 κούπα αλεσμένη βρώμη
 - 1 κούπα αλεσμένο αμύγδαλο σε μορφή αλεύρου
 - 2 αβγά
 - ½ κ.γ. κανέλα
 - ½ κ.γ. γαρύφαλλο
 - 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
 - ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
 - 1 κ.σ. μέλι ή μελάσα
 - ½ κούπα πολτοποιημένο μήλο στο μπλέντερ
 - 1 κ.σ. λάδι καρύδας
 - 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
 - 1 μικρό μήλο κομμένο σε κυβάκια
 
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε.
 - Βήμα 2: Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μήλο, και ανακατεύουμε επίσης καλά.
 - Βήμα 3: Ενώνουμε υγρά και ξηρά υλικά, ανακατεύοντας απαλά.
 - Βήμα 4: Ρίχνουμε και το μήλο που έχουμε κόψει σε μικρά κυβάκια και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού.
 - Βήμα 5: Τοποθετούμε το μείγμα του κέικ μας σε μία θήκη, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 30-35’ στους 180οC, στον αέρα.
 - Βήμα 6: Αφού κρυώσει, κόβουμε και απολαμβάνουμε.
 
Διατροφική αξία ανά κομμάτι κέικ
- Ενέργεια: 267 kcal
 - Υδατάνθρακες: 29 γρ.
 - Πρωτεΐνη: 6,5 γρ.
 - Λιπαρά: 9,3 γρ.
 - Κορεσμένα λιπαρά: 1,6 γρ.
 
* Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με ΑΙ