Υλικά

  • 3 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα
  • Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
  • Πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
  • 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • 9 σπαράγγια, με κομμένες άκρες
  • 3 φέτες τυρί προβολόνε
  • 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ. γλ. πάπρικα
  • 1 κ. γλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Σε ένα ξύλο κοπής κόψτε το στήθος κοτόπουλου στη μέση, κατά μήκος, αφήνοντάς το άθικτο από τη μία πλευρά.
  3. Αλατοπιπερώστε το εσωτερικό του κοτόπουλου.
  4. Πασπαλίστε το εσωτερικό του κοτόπουλου με το ξύσμα λεμονιού. Τοποθετήστε από πάνω ένα κομμάτι προβολόνε και τρία κοτσάνια σπαράγγια και, στη συνέχεια, διπλώστε το κοτόπουλο περικλείοντας τη γέμιση.
  5. Αλατοπιπερώστε το εξωτερικό μέρος του στήθους κοτόπουλου με αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου και πάπρικα.
  6. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι κατάλληλο για φούρνο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέστε το λάδι. Βάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρέψτε το για 3 έως 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  7. Αναποδογυρίστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε για άλλα 3 έως 5 λεπτά.
  8. Καλύψτε το τηγάνι με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 70 βαθμούς.
  9. Αφαιρέστε το τηγάνι και αφήστε το σκεπασμένο για 5 λεπτά.
  10. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και σερβίρετε.