Υλικά
- 3 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα
- Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
- Πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
- 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
- 9 σπαράγγια, με κομμένες άκρες
- 3 φέτες τυρί προβολόνε
- 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ. γλ. πάπρικα
- 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Σε ένα ξύλο κοπής κόψτε το στήθος κοτόπουλου στη μέση, κατά μήκος, αφήνοντάς το άθικτο από τη μία πλευρά.
- Αλατοπιπερώστε το εσωτερικό του κοτόπουλου.
- Πασπαλίστε το εσωτερικό του κοτόπουλου με το ξύσμα λεμονιού. Τοποθετήστε από πάνω ένα κομμάτι προβολόνε και τρία κοτσάνια σπαράγγια και, στη συνέχεια, διπλώστε το κοτόπουλο περικλείοντας τη γέμιση.
- Αλατοπιπερώστε το εξωτερικό μέρος του στήθους κοτόπουλου με αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου και πάπρικα.
- Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι κατάλληλο για φούρνο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέστε το λάδι. Βάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρέψτε το για 3 έως 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Αναποδογυρίστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε για άλλα 3 έως 5 λεπτά.
- Καλύψτε το τηγάνι με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 70 βαθμούς.
- Αφαιρέστε το τηγάνι και αφήστε το σκεπασμένο για 5 λεπτά.
- Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και σερβίρετε.