Υλικά
- 500 γρ. πατάτες
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Λίγο τριμμένο τυρί για κάθε πιροσκί
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε σε μερίδες.
- Βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει, αλατίστε και τοποθετήστε τις πατάτες. Αφήστε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
- Σουρώστε τις πατάτες και αφήστε λίγο να κρυώσουν, ώστε να μπορείτε να τις χειριστείτε.
- Πιέστε τις πατάτες με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσουν σχεδόν σε πουρέ και προσθέστε το αλεύρι.
- Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Χωρίστε σε 4 ζυμαράκια.
- Ανοίξτε το κάθε ζυμαράκι και γεμίστε με το τριμμένο τυρί. Κλείστε και σχηματίστε μια μπάλα.
- Πατήστε μέχρι να γίνει μια πλάκα και περάστε το κάθε ζυμαράκι από λίγο αλεύρι.
- Τηγανίστε για λίγα λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.