Υλικά

  • 500 γρ. πατάτες
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λίγο τριμμένο τυρί για κάθε πιροσκί
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε σε μερίδες.
  2. Βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει, αλατίστε και τοποθετήστε τις πατάτες. Αφήστε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σουρώστε τις πατάτες και αφήστε λίγο να κρυώσουν, ώστε να μπορείτε να τις χειριστείτε.
  4. Πιέστε τις πατάτες με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσουν σχεδόν σε πουρέ και προσθέστε το αλεύρι.
  5. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη.
  6. Χωρίστε σε 4 ζυμαράκια.
  7. Ανοίξτε το κάθε ζυμαράκι και γεμίστε με το τριμμένο τυρί. Κλείστε και σχηματίστε μια μπάλα.
  8. Πατήστε μέχρι να γίνει μια πλάκα και περάστε το κάθε ζυμαράκι από λίγο αλεύρι.
  9. Τηγανίστε για λίγα λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.