Υλικά
- 4 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε φέτες
- 8 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο, συν περισσότερο για την επικάλυψη
- Το χυμό 1 λεμονιού
- 1 1/4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1 φλ. τσαγιού μαϊντανό, χοντροκομμένο
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ. γλ. αποξηραμένο δενδρολίβανο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλείψτε ένα ταψί με μια λεπτή στρώση ελαιόλαδου.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το αλάτι με το μαύρο πιπέρι, τη γλυκιά πάπρικα και το αποξηραμένο δενδρολίβανο.
- Τοποθετήστε τις πατάτες στο λαδωμένο ταψί και πασπαλίστε με το μείγμα μπαχαρικών. Ανακατέψτε τις πατάτες για να μοιραστούν ομοιόμορφα τα μπαχαρικά.
- Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σκόρδο με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το ζωμό. Περιχύστε τις πατάτες.
- Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 40 λεπτά.
- Βγάλτε τις πατάτες από το φούρνο, ξεσκεπάστε και πασπαλίστε με την παρμεζάνα.
- Επιστρέψτε στο φούρνο, χωρίς κάλυμμα, και ψήστε τις πατάτες μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα με λίγη κρούστα, περίπου 10- 15 λεπτά.
- Αφαιρέστε από το φούρνο, γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε.