Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλου, σε κύβους
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. σησαμέλαιο
- 1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1/2 φλ. τσαγιού αρακά
- 1/2 φλ. τσαγιού καλαμπόκι
- 1 κ. σ. σάλτσα ντομάτας
- 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
- 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο, κρύο ρύζι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας ή περισσότερη για γεύση
- Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
- Πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίστε το κοτόπουλο σε κύβους μέχρι να ψηθεί -περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.
- Ζεστάνετε το σησαμέλαιο στο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν -περίπου 5 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέστε τον αρακά, το καλαμπόκι και τη σάλτσα και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε για άλλα 2- 3 λεπτά.
- Σπρώξτε το περιεχόμενο του τηγανιού στην άκρη και ρίξτε τα χτυπημένα αυγά στον κενό χώρο και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν ομελέτα. Ανακατέψτε το αυγό με τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέστε το ρύζι, το κοτόπουλο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να ζεσταθεί το ρύζι.
- Ρίξτε από πάνω τη σάλτσα σόγιας, μαζί με τυχόν πρόσθετα καρυκεύματα κατά βούληση, και ανακατέψτε ξανά.