Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου, σε κύβους
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. σησαμέλαιο
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού αρακά
  • 1/2 φλ. τσαγιού καλαμπόκι
  • 1 κ. σ. σάλτσα ντομάτας
  • 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο, κρύο ρύζι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας ή περισσότερη για γεύση
  • Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
  • Πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίστε το κοτόπουλο σε κύβους μέχρι να ψηθεί -περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.
  2. Ζεστάνετε το σησαμέλαιο στο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν -περίπου 5 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Προσθέστε τον αρακά, το καλαμπόκι και τη σάλτσα και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε για άλλα 2- 3 λεπτά.
  4. Σπρώξτε το περιεχόμενο του τηγανιού στην άκρη και ρίξτε τα χτυπημένα αυγά στον κενό χώρο και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν ομελέτα. Ανακατέψτε το αυγό με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Προσθέστε το ρύζι, το κοτόπουλο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να ζεσταθεί το ρύζι.
  6. Ρίξτε από πάνω τη σάλτσα σόγιας, μαζί με τυχόν πρόσθετα καρυκεύματα κατά βούληση, και ανακατέψτε ξανά.