Υλικά
- 2 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 φλ. τσαγιού καλαμποκάλευρο
- 2 κ. σ. παπαρουνόσπορο
- 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη, συν περισσότερη για το πασπάλισμα
- 1 1/2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
- 1 1/2 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο αυγό
- 2 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο, τον παπαρουνόσπορο, τη σόδα και το αλάτι.
- Σε ένα μίξερ χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα ξύσματα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το λάδι, το αυγό και το χυμό λεμονιού. Συνεχίστε το ανακάτεμα, περίπου 1 λεπτό, ξύνοντας τις πλευρές όσο χρειάζεται.
- Προσθέστε τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου και της ζάχαρης, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Πλάστε τα κουλουράκια και τοποθετήστε τα στο ταψί.
- Πασπαλίστε τις κορυφές με ζάχαρη και ψήστε για 12 λεπτά.
- Τα μπισκότα θα φαίνονται σαν να χρειάζονται ένα λεπτό περισσότερο, αλλά βγάλτε τα έτσι κι αλλιώς.
- Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για 1 λεπτό πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.