Υλικά

  • 1 μεγάλο μπρόκολο
  • 1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 1/4 φλ. τσαγιού σταφίδες
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
  • 2 κ. σ. μαγιονέζα
  • 1 κ. σ. ξίδι μηλίτη
  • 1 κ. σ. μέλι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια και βράστε το σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  2. Σουρώστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό για να σταματήσει η διαδικασία του βρασμού και να διατηρηθεί το ζωηρό του χρώμα.
  3. Καβουρδίστε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να βγάλουν το άρωμά τους. Αφήστε τα να κρυώσουν.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το μπρόκολο, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  5. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ξίδι μηλίτη και το μέλι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
  6. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τα υλικά και ανακατέψτε καλά για να πάει παντού.
  7. Βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη σερβίρετε για να ενωθούν οι γεύσεις.