Υλικά
- 1 μεγάλο μπρόκολο
- 1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα καβουρδισμένα
- 1/4 φλ. τσαγιού σταφίδες
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
- 2 κ. σ. μαγιονέζα
- 1 κ. σ. ξίδι μηλίτη
- 1 κ. σ. μέλι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψτε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια και βράστε το σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Σουρώστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό για να σταματήσει η διαδικασία του βρασμού και να διατηρηθεί το ζωηρό του χρώμα.
- Καβουρδίστε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να βγάλουν το άρωμά τους. Αφήστε τα να κρυώσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το μπρόκολο, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ξίδι μηλίτη και το μέλι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
- Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τα υλικά και ανακατέψτε καλά για να πάει παντού.
- Βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη σερβίρετε για να ενωθούν οι γεύσεις.