Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες jumbo
- 1/3 φλ. τσαγιού νερό
- 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
- 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ. γλ. μέλι
- 1 κ. γλ. τριμμένο φρέσκο σκόρδο
- 1 κ. γλ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1/2 φρέσκο ανανά, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- Ξύλινα σουβλάκια
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο (προαιρετικά)
- 1 κ. σ. καβουρδισμένο σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Συνδυάστε το νερό, τη σάλτσα σόγιας, την καστανή ζάχαρη, το μέλι, το σκόρδο και το τζίντζερ σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε τα να πάρουν βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί και να πήξει ελαφρώς, 8 έως 10 λεπτά.
- Προθερμάνετε ένα τηγάνι- σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και λαδώστε το ελαφρώς.
- Περάστε τις γαρίδες και τον ανανά εναλλάξ σε σουβλάκια και τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα.
- Τοποθετήστε τα σουβλάκια στην καυτή σχάρα. Ψήστε στη σχάρα 2 έως 3 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι οι γαρίδες να ψηθούν εσωτερικά.
- Γυρίστε τη σχάρα σε χαμηλή φωτιά και αλείψτε με τη σάλτσα και τις δύο πλευρές.
- Μεταφέρετε σε μια πιατέλα και πασπαλίστε με κόλιανδρο και σουσάμι.