Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών
- 1/2 φλ. τσαγιού λιαστές ντομάτες
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. ρίγανη
- 1/2 κ. γλ. βασιλικό
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 3 κ. σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 3 μεγάλα αυγά
- 1/3 φλ. τσαγιού γιαούρτι
- 1 1/4 κ. σ. γάλα
- 2 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώστε και αλευρώστε μια φόρμα ταψί για κέικ 22 εκατοστών.
- Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας τις λιαστές ντομάτες πριν τις ψιλοκόψετε, αν είναι σε λάδι.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τις ψιλοκομμένες ελιές και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήστε στην άκρη.
- Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τη ρίγανη, το βασιλικό, το αλάτι και την παρμεζάνα.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα αυγά με το γιαούρτι, το γάλα και το ελαιόλαδο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Προσθέστε ανακατεύοντας (με το επίπεδο χτυπητήρι ή με ξύλινη κουτάλα) το μείγμα αλευριού στο μείγμα των αυγών λίγο- λίγο κάθε φορά για να αποφύγετε τους σβώλους.
- Προσθέστε το μείγμα ελιάς/ντομάτας και ανακατέψτε απαλά.
- Βάλτε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και ψήστε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
- Αφήστε το να κρυώσει, κόψτε το σε φέτες και απολαύστε!