Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών
  • 1/2 φλ. τσαγιού λιαστές ντομάτες
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. ρίγανη
  • 1/2 κ. γλ. βασιλικό
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 3 κ. σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1/3 φλ. τσαγιού γιαούρτι
  • 1 1/4 κ. σ. γάλα
  • 2 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώστε και αλευρώστε μια φόρμα ταψί για κέικ 22 εκατοστών.
  2. Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας τις λιαστές ντομάτες πριν τις ψιλοκόψετε, αν είναι σε λάδι.
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τις ψιλοκομμένες ελιές και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήστε στην άκρη.
  4. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τη ρίγανη, το βασιλικό, το αλάτι και την παρμεζάνα.
  5. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα αυγά με το γιαούρτι, το γάλα και το ελαιόλαδο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  6. Προσθέστε ανακατεύοντας (με το επίπεδο χτυπητήρι ή με ξύλινη κουτάλα) το μείγμα αλευριού στο μείγμα των αυγών λίγο- λίγο κάθε φορά για να αποφύγετε τους σβώλους.
  7. Προσθέστε το μείγμα ελιάς/ντομάτας και ανακατέψτε απαλά.
  8. Βάλτε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και ψήστε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
  9. Αφήστε το να κρυώσει, κόψτε το σε φέτες και απολαύστε!