Υλικά
- 1 τσουρέκι, 800 γρ. περίπου
 - 4 αυγά
 - 1 φλ. τσαγιού γάλα
 - 1 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
 - 3 κ. σ. ζάχαρη
 - 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
 - 1 κ. σ. βούτυρο
 - 2 φλ. τσαγιού βατόμουρα, ή φράουλες, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
 - 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
 - Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
 - Φύλλα μέντας για γαρνίρισμα
 
Εκτέλεση
- Κόψτε το τσουρέκι σε φέτες και στη συνέχεια σε κύβους.
 - Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
 - Βουτυρώστε ένα ταψί διαστάσεων 23×30εκ. και τοποθετήστε μέσα τους κύβους τσουρέκι.
 - Περιχύστε με το υγρό μείγμα και αφήστε το στην άκρη για μισή ώρα, ώστε το τσουρέκι να απορροφήσει το υγρό. Προσθέστε τα βατόμουρα ή τις φράουλες και ανακατέψτε.
 - Πασπαλίστε με καστανή ζάχαρη και ψήστε στους 180 βαθμούς για 30- 40 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια του γλυκού να ροδίσει.
 - Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με επιπλέον μούρα ή φράουλες και φύλλα δυόσμου.