Υλικά
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου
 - 3 κ. σ. βούτυρο, μαλακωμένο
 - 1 κ. σ. ελαιόλαδο
 - 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
 - 2 κ. σ. μαϊντανό, σχοινόπρασο, θυμάρι ή άλλα μυρωδικά, ψιλοκομμένα
 - 1/2 κ. γλ. πάπρικα
 - 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
 - Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
 
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς και τοποθετήστε τον μπακαλιάρο σε ένα ταψί.
 - Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον μαϊντανό, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
 - Απλώστε το μείγμα του βουτύρου πάνω από κάθε φιλέτο.
 - Τοποθετήστε τις φέτες λεμονιού πάνω και κάτω από τα φιλέτα μπακαλιάρου.
 - Ψήστε στο φούρνο για 13 έως 15 λεπτά ή μέχρι ο μπακαλιάρος να είναι αδιαφανής και να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι.
 - Πριν το σερβίρισμα, περιχύστε τον μπακαλιάρο με το ζουμί από το ταψί.