Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. μουστάρδα ντιζόν
  • 2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 3 ματσάκια σπαράγγια
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο και το αλάτι με το πιπέρι σε ένα μπολ.
  2. Απλώστε την πάστα σκόρδου- λεμονιού και στις δύο πλευρές του σολομού. Αν ο χρόνος το επιτρέπει, μαρινάρετε για 1 ώρα. Διαφορετικά, συνεχίστε με τη συνταγή.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο σε όσο το δυνατόν υψηλότερη θερμοκρασία γίνεται.
  4. Ανακατέψτε τα σπαράγγια και τα ντοματίνια με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Απλώστε τα σε ένα μεγάλο ταψί και αφήστε χώρο για το σολομό. Τοποθετήστε το σολομό στο ταψί αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ του κάθε φιλέτου και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο.
  5. Ψήστε το σολομό για περίπου 15 λεπτά -η σάρκα πρέπει να ξεφλουδίζει και η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να είναι στους 50 βαθμούς.
  6. Μεταφέρετε το σολομό και τα λαχανικά σε πιάτο. Τρίψτε παρμεζάνα πάνω από τα λαχανικά. Στύψτε χυμό λεμονιού πάνω από το σολομό, πασπαλίστε με μαϊντανό και απολαύστε.