Υλικά

  • 2 κ. σ. κακάο χωρίς ζάχαρη σε σκόνη
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, συν περισσότερη για το ρολό
  • 350 γρ. γκοφρέτες βανίλιας
  • 1/4 φλ. τσαγιού μίνι τσιπς μαύρης σοκολάτας ή ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα
  • 2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1/3 φλ. τσαγιού συν 1 κ. σ. μαύρο ρούμι, συν περισσότερο όσο χρειάζεται
  • Για την επικάλυψη: 3 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο, 30 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τις γκοφρέτες βανίλιας, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα επεξεργαστή τροφίμων.
  2. Χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει ψιλοαλεσμένο.
  3. Προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου και το ρούμι. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να ενωθεί και να σχηματίσει μια σκληρή, αλλά εύπλαστη ζύμη.
  4. Αν το μείγμα είναι πολύ στεγνό προσθέστε περισσότερο ρούμι, λίγο κάθε φορά, και χτυπήστε ξανά, μέχρι να φτάσετε στην κατάλληλη υφή.