Αλλαγές στα μέτρα για τις αποδείξεις,το επίδομα ανεργίας, συντάξεις

Στο παρά πέντε της κατάθεσης στη Βουλή άλλαξαν τα μέτρα


ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ
20:03
27/06/2011
Αλλαγές στα μέτρα για τις αποδείξεις,το επίδομα ανεργίας, συντάξεις
2
loading

Καμία επιστροφή φόρου που δόθηκε φέτος δεν πρόκειται να κινδυνέψει. Η κυβέρνηση απέσυρε, αλλά μόνο για το 2010 την επιβολή πλαφόν στις εκπτώσεις φόρου από τις αποδείξεις. Το μέτρο αποσύρθηκε στον εφαρμοστικό νόμο αλλά παραμένει στο μεσοπρόθεσμο.

Δηλαδή το πλαφόν στις επιστροφές φόρου των 300 ευρώ, θα ισχύσει το 2012 για τις αποδείξεις που μαζεύουμε φέτος και από το 2013 θα μαζεύουμε αποδείξεις μόνο για το αφορολόγητο.

Στο επίδομα ανεργίας μπαίνει πλαφόν που προβλέπει μόνο 450 ημέρες επιδομάτων εργασίας για κάθε τέσσερα χρόνια. Επίσης το τέλος επιτηδεύματος το οποίο αρχικά είχε επιβληθεί από 300 έως 500 ευρώ, τελικά θα είναι 300 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ανεξαιρέτως.

Οι συντάξεις που καταβάλλονται από το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ), όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί την 31.1.2010, μειώνονται από 1.1.2011 κατά ποσοστό 6%.

Ποσά που έχουν καταβληθεί, παρακρατούνται από τις συντάξεις των επομένων μηνών, σε έξι (6) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από την σύνταξη μηνός Σεπτεμβρίου 2011.

Από την 1η Αυγούστου επιβάλλεται εισφορά τύπου «ΛΑΦΚΑ», σε συνταξιούχους κάτω των 60 με συντάξεις πάνω από 1700 ευρώ. Κόβεται 10%-15% το εφάπαξ σε ασφαλισμένους δημοσίου που αποχώρησαν μετά την 1-1-2010.

Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης εξισώνεται μέχρι 30-9-2013 με το 80% του ισχύοντος τότε συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου εσωτερικής καύσης και φωτιστικού πετρελαίου, αντίστοιχα, που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα κινητήρων.

Τα «ασημικά» του Δημοσίου

Τον ερχόμενο Ιούλιο θα περάσουν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου όλα τα « ασημικά» του κράτους, προκειμένου να ξεκινήσουν οι αποκρατικοποιήσεις με στόχο έσοδα 50 δισ. ευρώ έως το 2015.

Ο εφαρμοστικός νόμος που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει ότι με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, που εκδίδεται το αργότερο μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του νόμου, ξεκινάει η λειτουργία του Ταμείου με «προίκα» όλα τα περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Malaf

    Και αναδρομικές κρατήσεις στις συντάξεις των ναυτικών. Μπράβο Υπουργάρα μας. Να σε χαιρόμαστε. Μην σε χάσουμε. Ξέχασες όμως να βάλεις φόρο και στον αέρα που αναπνέουμε. Άντε να μας βάλετε σε έναν ομαδικό τάφο όλους μαζί να τελειώνετε με μας να ησυχάσετε.

  2. avatar ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ

    Δεν μπορεί σε μια χώρα με περίπου 4 εκατ. συνταξιούχους να υπάρχουν πάνω από 440.000 αναπηρικές συντάξεις. Και μάλιστα να αδικούνται με πενιχρές συντάξεις οι πραγματικά ανάπηροι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει