Φτωχότεροι κατά 10%

Σχεδόν ένα μισθό θα αφαιρέσουν τα νέα μέτρα


ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ
7:48
26/06/2011
Φτωχότεροι κατά 10%
3
loading

Σε πρόσθετη μείωση του πραγματικού μας εισοδήματος ακόμη και κατά 10% οδηγεί το φορολογικό πογκρόμ που ανακοινώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής. Απώλειες προκύπτουν από παντού. Έκτακτες εισφορές, μείωση αφορολόγητου κλίμακας, αύξηση τελών κυκλοφορίας, ειδικές εισφορές αλληλεγγύης ανεργίας, περικοπές εκπτώσεων φόρου, νέοι φόροι στα ακίνητα και τέλη επιτηδεύματος συνθέτουν το εκρηκτικό κοκτέιλ που αγγίζει όλους τους Έλληνες αλλά ισοπεδώνει κυρίως τη μεσαία τάξη, η οποία έχει φορτωθεί με υποχρεώσεις και δάνεια.
Όπως αναφέρει σήμερα η «Ελευθεροτυπία», εκτός από τις οφθαλμοφανείς επιβαρύνσεις σε ακίνητα, αυτοκίνητα, πετρέλαιο κλπ, θα χρειαστεί να προσκομίσουμε περισσότερες αποδείξεις, για να διατηρήσουμε το κουτσουρεμένο αφορολόγητο της κλίμακας.

Αν δεν τα καταφέρουμε, θα χρειαστεί να πληρώσουμε περισσότερα, ενώ δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα για τη φορολογική έκπτωση που είχαμε το 2011.

Ψαλιδίζονται σημαντικές εκπτώσεις φόρου, ειδικά για όσους δηλώνουν ετήσιο εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ.
Από ένα και μόνο παράδειγμα, προκύπτει ότι ένας φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ, θα χάσει τουλάχιστον 3.100 ευρώ μέσα στο 2011 ενώ και το 2012, θα πληρώσουν άλλα 1280.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar tzafar1

  Οι κλέφτες μας έφαγαν το δώρο και σε λίγο θα μας φάνε και το αντίδωρο.

  1. avatar niknik

   Αγαπητέ τζαφάρ
   Τώρα θα είμαστε φτωχότεροι κατα 10%...20% σου λέω εγώ.
   Αν χρεωκοπήσουμε κατά πόσο τοις εκατό φτωχότεροι θα είμαστε....50%,60% ή μήπως κυριολεκτικά θα πεινάσουμε....
   Όσο κι αν αγανακτούμε-και ΔΙΚΑΙΩΣ-με τα νέα μετρα,ας σκεφτούμε τι θα γίνει αν χρεωκοπήσουμε όπως ζητάνε πολλοί που μιλάνε απερίφραστα εναντίον του ούτως ή άλλως επαχθούς μνημονίου....Απλά ας σκεφτούμε κι ας αποφασίσουμε τί θέλουμε και να το πούμε....Ας πει κάποιος απερίφραστα στις πλατείες θέλω να χρεωκοπήσω αλλα ας ενημερώσει και για τις συνέπειες.Με γνώση κι όχι με επαναστατικά λόγια του αέρα...Τα δάνεια δεν διαγράφονται με μια χρεωκοπία όπως πολλοί νομίζουν...Ούτε οι επενδύσεις έρχονται από τη μια μέρα στην άλλη σε μια κατεστραμμένη χώρα....Δεν είμαστε Αργεντινή....Ας σκεφτούμε κι ας αποφασίσουμε....

   1. avatar Σκυλοπνιχτρης

    SEPAK FOR YOUR SELF NIKNIK. ΕΧΟΥΜΕ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΗΔΗ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει