Σε πρόσθετη μείωση του πραγματικού μας εισοδήματος ακόμη και κατά 10% οδηγεί το φορολογικό πογκρόμ που ανακοινώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής. Απώλειες προκύπτουν από παντού. Έκτακτες εισφορές, μείωση αφορολόγητου κλίμακας, αύξηση τελών κυκλοφορίας, ειδικές εισφορές αλληλεγγύης ανεργίας, περικοπές εκπτώσεων φόρου, νέοι φόροι στα ακίνητα και τέλη επιτηδεύματος συνθέτουν το εκρηκτικό κοκτέιλ που αγγίζει όλους τους Έλληνες αλλά ισοπεδώνει κυρίως τη μεσαία τάξη, η οποία έχει φορτωθεί με υποχρεώσεις και δάνεια.
Όπως αναφέρει σήμερα η «Ελευθεροτυπία», εκτός από τις οφθαλμοφανείς επιβαρύνσεις σε ακίνητα, αυτοκίνητα, πετρέλαιο κλπ, θα χρειαστεί να προσκομίσουμε περισσότερες αποδείξεις, για να διατηρήσουμε το κουτσουρεμένο αφορολόγητο της κλίμακας.

Αν δεν τα καταφέρουμε, θα χρειαστεί να πληρώσουμε περισσότερα, ενώ δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα για τη φορολογική έκπτωση που είχαμε το 2011.

Ψαλιδίζονται σημαντικές εκπτώσεις φόρου, ειδικά για όσους δηλώνουν ετήσιο εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ.
Από ένα και μόνο παράδειγμα, προκύπτει ότι ένας φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ, θα χάσει τουλάχιστον 3.100 ευρώ μέσα στο 2011 ενώ και το 2012, θα πληρώσουν άλλα 1280.