Οι φόβοι από τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ στέλνουν σε χαμηλό – ρεκόρ την τουρκική λίρα

«Υπάρχουν φόβοι ότι η Τουρκία θα εμπλακεί σε μία ακόμη περιφερειακή σύγκρουση» δήλωσε αναλυτής


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
13:39
28/09/2020
Οι φόβοι από τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ στέλνουν σε χαμηλό - ρεκόρ την τουρκική λίρα
4
loading

Βουτιά 1,5% στις 7,79 λίρες ανά δολάριο έκανε σήμερα η ισοτιμία της τουρκικής λίρας, υποχωρώντας σε χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με τη σύγκρουση της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν, ενώ οι τιμές των κρατικών ομολόγων σε δολάρια που έχουν εκδώσει το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία υποχώρησαν κατά 3-4 σεντς.

«Υπάρχουν φόβοι ότι η Τουρκία θα εμπλακεί σε μία ακόμη περιφερειακή σύγκρουση» δήλωσε αναλυτής της BlueBay Asset Management, αναφερόμενος στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η λίρα πήρε μικρή ανάσα την περασμένη εβδομάδα, μετά την αιφνιδιαστική αύξηση του βασικού επιτοκίου από την τουρκική κεντρική τράπεζα, αλλά αναλυτές ανέφεραν ότι το μέσο επιτόκιο πιθανόν να μην αυξηθεί αντίστοιχα, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

«Τέτοια προσωρινά υψηλά επιτόκια, τα οποία προσπαθούν να εξαλείψουν τις θέσεις των επενδυτών κατά της λίρας, κάνουν μικρή διαφορά στη μεσοπρόθεσμη τάση καθώς ο πραγματικός λόγος της υποτίμησης (της λίρας) δεν είναι αυτές οι κερδοσκοπικές θέσεις», δήλωσε αναλυτής της Commerzbank.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Αυτό που χρειάζονται οι Τούρκομογγολοι

  Είναι και μια άμεση σύγκρουση με Ρωσία και μια κατάληψη του Μπακού από τους Αρμένιους . Και φυσικά μια αναλογία λίρας 30/1 με ευρώ θα ήταν Θέλημα του Αλλάχ μέχρι το 2021. Το μόνο σίγουρο για τον Ισλαμοσυμμορίτη είναι ότι εμπρός στο σίγουρο τέλος του τέλος θα προσπαθήσει να κάνει μέχρι και τρίτο παγκόσμιο πόλεμο οπότε δυστυχώς με την Ελλάδα είναι σιγουρακι.

  1. avatar Let nature take its course

   Με ποια, με τη Ρωσία???
   Καλά εσείς οι πουτινολαγνοι δε παίζεστε!
   Ανίατη η ασθένεια σας.

   1. avatar Γιώργος Πέραμα

    Για τους καραασχετους του Σαιτ που δεν έχουν ιδέα από ιστορία και διπλωματία στρατιωτικά και κάνουν βλακώδη σχόλια καλύτερα να πλύνουν κανένα πιάτο . Η Ρωσία σταμάτησε τους Τούρκους που απείλησαν να μπουν στον πλευρό τον Αζερων κατα την καταλήψη του Ναγκορνο Καραμπάχ από τους Αρμένιους πριν δεκαετίες . Η Ρωσία έχει στρατιωτικές βάσεις στην Αρμενία. Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει διείσδυση της Τουρκίας και του ΝΆΤΟ με μια νίκη των Αζερων .

    1. avatar Let nature take its course

     Τι είπαμε ότι έκανε η Ρωσία στη σφαγή των Αρμενίων (1914-1923)?
     Τα ίδια ακριβώς θα κάνει και τώρα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει