Πτωτικά κινήθηκαν κατά την έναρξη των συναλλαγών σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τη Hennes & Mauritz να καταγράφει σημαντικές απώλειες ύστερα από την ανακοίνωση απογοητευτικών πωλήσεων, ενώ η Telecom Italia σημείωνε άνοδο ύστερα από την αναβάθμιση του στόχου για περικοπή δαπανών.

Στις 10:46 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωσε πτώση κατά 0,66%. Οι όγκοι συναλλαγών αναμένεται να είναι περιορισμένοι καθώς η γερμανική αγορά είναι κλειστή λόγω αργίας.

Από τις αρχές του έτους, ο FTSEurofirst καταγράφει απώλειες περίπου 9%, με τις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές να επηρεάζονται από τις ανησυχίες για την αδυναμία στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Η μετοχή της σουηδικής αλυσίδας ενδυμάτων Hennes & Mauritz κατέγραψε νωρίτερα πτώση κατά 1,5% μετά την ανακοίνωση αύξησης των πωλήσεων Απριλίου κατά 5%, έναντι 9% που ανέμεναν αναλυτές σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Άνοδο 3,7% σημείωσε νωρίτερα η Telecom Italia. Ο μεγαλύτερος όμιλος τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας υπερδιπλασίασε το στόχο για περικοπή δαπανών στο νέο επιχειρηματικό του σχέδιο ύστερα από την ανακοίνωση μεγαλύτερης της αναμενόμενης μείωσης κατά 16% των λειτουργικών κερδών πρώτου τριμήνου.