Μηταράκης για αναδρομικά: Ιδιαίτερα δύσκολο να γίνουν πληρωμές μέσα στο 2019

«Οι μειώσεις των συντάξεων τελείωσαν οριστικά»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14:23
14/10/2019
Μηταράκης για αναδρομικά: Ιδιαίτερα δύσκολο να γίνουν πληρωμές μέσα στο 2019
3
loading

Για το θέμα των αναδρομικών τοποθετήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «OPEN».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης ανέφερε: «Η πραγματικότητα είναι πως υπάρχουν πέντε νέες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που κρίνουν αντισυνταγματικό το νόμο Κατρούγκαλου και αναμένεται να καθαρογραφούν. Επιπλέον, τονίζω πως, με βάση τις αποφάσεις αυτές, έχει κριθεί ως συνταγματική η βάση υπολογισμού του ύψους των συντάξεων στις 31 Δεκεμβρίου 2014. Μέχρι να ολοκληρωθεί όλη η δικαστική διερεύνηση των αναδρομικών για το νόμο Κατρούγκαλου, δεν είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε την αποπληρωμή των αναδρομικών οφειλών των ταμείων».

Στη συνέχεια, σε ερώτηση σχετικά με το αν θα υπάρξει κάποια αποπληρωμή, μέχρι τα Χριστούγεννα, ο υφυπουργός Εργασίας απάντησε: «Το θεωρώ ιδιαίτερα δύσκολο να γίνουν πληρωμές μέσα στο 2019. Από το 2020, θα πρέπει να γίνει ένας σχεδιασμός του συνολικού ποσού και, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η σταθερότητα του ασφαλιστικού συστήματος, να υπάρξει ένας σχεδιασμός και ένα πρόγραμμα αποπληρωμής των όποιων αναδρομικών τελικά αποφασιστούν … Σε κάθε περίπτωση, η όποια απόφαση του ΣτΕ είναι δεδομένο πως θα γίνει απολύτως σεβαστή από την κυβέρνηση, όπως σε κάθε ευνομούμενη χώρα».

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα των συνταξιούχων στους οποίους έχουν διαπιστωθεί λάθη στην εκκαθάριση των συντάξεών τους, ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι, αν έχουν προκύψει λάθη στον επανυπολογισμό των συντάξεων, αυτό δεν θα επηρεάσει το καταβαλλόμενο ποσό. «Το καταβαλλόμενο ποσό παραμένει το ίδιο με αυτό που ήταν, πριν από τον επανυπολογισμό. Αυτό που θα ήθελα να τονίσω, καθώς έχουμε δεχθεί αρκετά ερωτήματα, είναι πως δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση για κατάργηση της προσωπικής διαφοράς ούτε στο πλαίσιο της νέας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης η οποία θα υλοποιηθεί, κατόπιν των αποφάσεων του ΣτΕ, θα υπάρξουν συνταξιούχοι που θα δουν μειώσεις συντάξεων. Οι μειώσεις συντάξεων τελείωσαν και τελείωσαν οριστικά» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Εργασίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Ακατανόητο επιχειρημα

    Το ΣτΕ αποφάσισε .Εισαστε υποχρεωμένοι να δικαιώσετε τους συνταξιούχους έστω και με τις λίγες αυξήσεις που αποφάσισε το ΣτΕ και να τις καταβάλετε έστω και σε δόσεις ως αναφορά τα αναδρομικά..Το επιχείρημα ότι δε θα μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις είναι ακατανόητο από τη στιγμή που η απόφαση μιλά για μερική αποκατάσταση των αδικιών..Αυτό μας έλειπε να μειώσετε κι άλλο τις συντάξεις.

  2. avatar Απλά και κατανοητά

    Άρχισαν την ανώμαλη προσγείωση των αφελών που νομίζουν ότι θα πάρουν λεφτά από τη ΝΔ. Εκτός αν είναι ο Λάτσης ή ο Βαρδινογιάννης...

  3. avatar Οι μειώσεις

    των συντάξεων είχαν σταματήσει επί ΣΥΡΙΖΑ!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει