Ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ το EuroWorking Group

Το ζήτημα πρόκειται να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19:47
03/04/2019
Ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ το EuroWorking Group
1
loading

Στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει την εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων και επομένως θα μπορούσε να προχωρήσει η εκταμίευση της δόσης του ενός δισεκατομμυρίου από την ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος κατέληξε η συζήτηση στο σημερινό EuroWorking Group, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της ευρωζώνης που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το ζήτημα πρόκειται να συζητηθεί στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την Παρασκευή στο Βουκουρέστι. Επιπλέον, εφόσον οι υπουργοί επικυρώσουν την εισήγηση του EuroWorking Group, θα ξεκινήσουν οι εθνικές διαδικασίες έγκρισης της εκταμίευσης, συμπεριλαμβανομένων των ψηφοφοριών σε ορισμένα κοινοβούλια, όπως το γερμανικό.

Νωρίτερα σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε δώσει με τη σειρά της το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Κομισιόν ενέκρινε την έκθεση των ελληνικών αρχών για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων της δεύτερης ενισχυμένης εποπτείας, δίνοντας έτσι μία θετική εισήγηση ενόψει του Eurogroup της Παρασκευής. Η συγκεκριμένη κίνηση, η οποία χρειάζεται την επιβεβαίωση από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, θα δώσει στην Ελλάδα την απαιτούμενη ώθηση σε σχέση με την έξοδο στις αγορές και τον δανεισμό της χώρας με ευνοϊκότερους όρους, μετά την έξοδο από το πρόγραμμα επιτήρησης τον Αύγουστο.

Η απόφαση της Κομισιόν ήρθε μετά τις αλλαγές που έκανε η Αθήνα στην τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας, η οποία ψηφίστηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο την περασμένη βδομάδα.

Σχοινάς: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις

Το Kολέγιο των Επιτρόπων ενέκρινε σήμερα την επικαιροποιημένη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία έχουν εφαρμοστεί όλες οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις.

Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σε συνέχεια της συνεδρίασης των Επιτρόπων. «Η Επιτροπή ενέκρινε την επικαιροποίηση της δεύτερης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, η οποία αναφέρει λεπτομερώς την πρόοδο της εφαρμογής των δεσμεύσεων από τη δημοσίευση της έκθεσης στις 27 Φεβρουαρίου 2019», σημείωσε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης, ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπογράμμισε πως η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει κάνει «τις απαραίτητες ενέργειες» για την εκπλήρωση όλων των «συγκεκριμένων μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων» και ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις.

«Το περιεχόμενο της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας της 27ης Φεβρουαρίου 2019 και της μετέπειτα επικαιροποίησής της, θα χρησιμοποιηθεί επίσης από το Eurogroup όπου θα συζητηθεί η αποδέσμευση της πρώτης δόσης από τα μέτρα χρέους που έχουν συνδεθεί με την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών», καταλήγει σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar spyrospeiratis

    ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕ ΤΙ ΜΑΚΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΠΙΓΚ-ΠΟΓΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΥΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΑΕΙ ΣΙΧΤΗΡ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει