Τι συζητήθηκε για το φαινόμενο Airbnb στο υπουργικό συμβούλιο

Το ζήτημα θα μελετήσει ειδική επιτροπή από τρία υπουργεία


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16:31
20/02/2019
Τι συζητήθηκε για το φαινόμενο Airbnb στο υπουργικό συμβούλιο
2
loading

Εκτενώς συζητήθηκε τo θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων μέσα από πλατφόρμες τύπου Airbnb στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τονίστηκε ότι το συγκεκριμένο θέμα, πέραν των θετικών επιπτώσεων που έχει για την ελληνική οικονομία, έχει δημιουργήσει ένα ζήτημα που αφορά στην προσφορά κατοικιών αλλά και στην εκτόξευση των τιμών των ενοικίων.

Όπως αποφασίστηκε, το ζήτημα θα μελετήσει ειδική επιτροπή από τα υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών και Εργασίας, την οποία θα συνδράμουν και τα υπόλοιπα υπουργεία που εμπλέκονται. Η συγκεκριμένη επιτροπή των τριών υπουργείων θα μελετήσει αναλυτικά το ζήτημα και θα προτείνει δράσεις εξισορρόπησης των θετικών και των αρνητικών επιπτώσεων που έχουν προκληθεί.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου υπήρξε τοποθέτηση από αρκετά στελέχη της κυβέρνησης στην κατεύθυνση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη στεγαστική πολιτική που θα ακολουθεί ώστε να γίνει προσιτή η κατοικία.

Στο πλαίσιο αυτό, η ειδική επιτροπή των τριών υπουργείων θα εργαστεί προκειμένου να κατατεθεί προς συζήτηση μια συνολική πρόταση για την προσφορά στέγης που θα απαντά και στις σύγχρονες προκλήσεις.

Σημειώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους του επιδόματος ενοικίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος Μαρτίου. Στόχος της κυβέρνησης είναι στις αρχές Απριλίου να καταβληθούν αναδρομικά από 1/1/2019 τα ποσά στους δικαιούχους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar YiannisL

    Πάει και αυτό. Θα το σβήσουν στα γρήγορα όπως την Uber κλπ και έτσι όλοι θα πηγαίνουν μπροστά και εμείς στην καλύτερη θα παραμείνουμε στάσιμοι. Ο καθένας που έχει πιάσει οικόπεδο γωνία το κρατάει με νύχια και με δόντια μην τυχόν και αλλάξει τίποτα για τους νεότερους. Νομίζω ότι χάνεται και η τελευταία μου ελπίδα ότι η κρίση αυτή θα ήταν μια ευκαιρία για αλλαγή.

    1. avatar PLds

      πήγαινε στην Βαρκελώνη η καλύτερα στο Παρίσι να βρεις σπίτι να νοικιάσεις κ μετά έλα εδώ να κρίνεις αν τέτοιου είδους υπηρεσία δεν χρειάζεται κάποια ρύθμιση ,ώστε να μην γίνουμε πρόσφυγες στην πόλη μας. Όταν μεγάλες εταιρείες το εκμεταλλεύονται με ολόκληρα κτίρια να γίνονται τουριστικά , αν αυτό δεν είναι καταπάτηση τότε τι είναι ? Ας κάνουν ξενοδοχεία. βάλτε το μυαλό σας να σκεφτεί που μπορεί να καταλήξει αυτό αν μείνει ανεξέλεγκτο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει