Άλλο ένα αυστηρό μήνυμα ήρθε από την πλευρά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καθώς διεμήνυσε πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη χωρίς μεταρρυθμίσεις». Με αυτό τον τρόπο και μέσω των δηλώσεων στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD επανήλθαν στο προσκήνιο τα σενάρια περί Grexit.

«Δεν έχουν περάσει τον κάβο, επομένως πρέπει να διατηρηθεί η πίεση προς την Ελλάδα για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις και να είναι ανταγωνιστική», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γερμανός υπουργός. Αν οι Έλληνες είναι απρόθυμοι να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις, τότε «πρέπει να πάμε στον άλλο δρόμο», και αυτός αφορά «μία απόφαση που θα λάβει η Ελλάδα».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξεκαθάρισε εξάλλου ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένα «κούρεμα» χρέους για οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, και διεμήνυσε πως αν η Ελλάδα θέλει «κούρεμα», τότε θα πρέπει να αποχωρήσει από την ευρωζώνη. Όπως επεσήμανε, αν δεν εφαρμόσει η Ελλάδα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, υπάρχει και το «εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος», όμως αυτό «είναι θέμα της Ελλάδας», σχολίασε.