Συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Βουλής με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας Γίρκι Κατάινεν, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα. Στην παρουσίασή του ο κ. Κατάινεν ανέπτυξε τους σχεδιασμούς και τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το «σχέδιο Γιούνκερ», καθώς και τις δυνατότητες που παρουσιάζει για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Βουλής των Ελλήνων, στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν βουλευτές από όλα τα κόμματα, ενώ συμμετείχαν και οι πρόεδροι των συναρμοδίων κοινοβουλευτικών επιτροπών, και πιο συγκεκριμένα της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, κ.κ. Καφαντάρη Χαρά, Μπαλαούρας Γεράσιμος, Μανιός Νικόλαος, αντίστοιχα. Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Αναστάσιος Κουράκης.

Όπως σημείωσε ο κ. Κουράκης στην τοποθέτησή του «είναι απαραίτητο να αναζητήσουμε ένα μοντέλο ανάπτυξης το οποίο θα ενισχύει την κοινωνική ανταποδοτικότητα της οικονομίας και θα λειτουργεί λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη του τις κοινωνικές και τις περιβαλλοντικές ανάγκες.

Ταυτόχρονα, για να εφαρμοστεί αποτελεσματικά στην Ελλάδα το αναπτυξιακό πλαίσιο της Επιτροπής, θα πρέπει να ολοκληρωθεί έγκαιρα η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, με έναν τρόπο που δεν θα δημιουργήσει κοινωνικά πλήγματα και δεν θα ενισχύσει διαλυτικές τάσεις στην πραγματική οικονομία».