Χωρίς συμφωνία και με δύο κείμενα ξεκινάει το μεσημέρι το κρίσιμο Eurogroup.

Στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους θεσμούς δεν επήλθε συμφωνία καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός απέρριψε τις προτάσεις των δανειστών.

Στο Eurogroup κατατέθηκαν δύο κείμενα. Ένα με αρκετά έγγραφα από τους θεσμούς και ένα κείμενο που εμπεριέχει τις θέσεις της Ελλάδας.

Ορισμένες πληροφορίες λένε ότι από το ελληνικό κείμενο αφαιρέθηκε η εξαίρεση των νησιών από το μειωμένο ΦΠΑ.

Η ελληνική πλευρά παρέμεινε σταθερή στις προτάσεις της οι οποίες και είχαν αναγνωριστεί ως βάση συζήτησης πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Οι προτάσεις εξειδικεύθηκαν και κατατέθηκαν στους θεσμούς και θα κατατεθούν και στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής  Ένωσης. Αποτελούν δε μια άκρως ρεαλιστική προσέγγιση για άμεση συμφωνία στο πνεύμα της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

H ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει  υπευθυνότητα και βούληση για  λύση. Τώρα είναι ώρα που κρίνεται η υπευθυνότητα και η βούληση του καθενός, αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Νωρίτερα επικράτησε θρίλερ αναφορικά με τα κείμενα που κατατέθηκαν στο Eurogroup. Σύμφωνα με πληροφορίες οι θεσμοί ετοίμασαν ένα κείμενο ως οδικό χάρτη για τη συμφωνία, αλλά η Ελλάδα δεν έχει συμφωνήσει σε αυτό.

Ένα σύνολο εγγράφων που εγκρίθηκαν ομόφωνα από τους θεσμούς στάλθηκε στο Eurogroup και μπορεί να αποτελέσει βάση συμφωνίας, τονίζουν ευρωπαϊκές πηγές.

Το βέβαιο είναι ότι η συζήτηση στο Eurogroup αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τη συμμετοχή του Γιάννη Βαρουφάκη, αλλά και του Γερμανού υπουργού Β. Σόιμπλε.