Νέες κακουργηματικές διώξεις για τη Folli Follie

Έρχονται λίγο μετά την απομάκρυνση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από τη διοίκηση της εταιρείας


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
15:36
17/12/2019
Νέες κακουργηματικές διώξεις για τη Folli Follie
loading

Δεκαέξι πρόσωπα που εμφανίζονται να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση της Folli Follie είναι αντιμέτωπα με νέες κακουργηματικές διώξεις, οι οποίες ασκήθηκαν μετά από παραγγελία του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.

Η υπόθεση αφορά στην περίοδο από το 2009 έως και το πρώτο τρίμηνο του 2018 όταν οι κατηγορούμενοι φέρονται, σύμφωνα με την κατηγορία, να πλαστογράφησαν τραπεζικά στέιτμεντ τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για να συνταχθούν ανακριβείς ισολογισμοί.

Οι νέες διώξεις έρχονται λίγο μετά την απομάκρυνση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, μοναχογιού της οικογένειας των ιδρυτών και βασικών μετόχων, από τη διοίκηση της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση διώκονται ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο γιος του Τζώρτζης , ο επικεφαλής, η υπεύθυνη οικονομικών και ένας υπάλληλος στη θυγατρική του Ομίλου στην Ασία αλλά και ο Έλληνας οικονομικός διευθυντής της εταιρείας.

Για κακουργηματική πλαστογραφία διώκονται συνολικά έξι άτομα. Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς, τον οικονομικό διευθυντή, ένα μέλος του ΔΣ και ένα υπάλληλο της εταιρείας.

Ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στην πλαστογραφία ενώ είναι αντιμέτωποι και με το αδίκημα της χειραγώγησης για το οποίο διώκονται συνολικά 13 άτομα. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι η Κατερίνα Κουτσολιούτσου και όλα τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας, την περίοδο 2016-2017.

.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει