Τα προβλήματα στις διαδικασίες και πιθανές τροποποιήσεις για την άμεση και αποτελεσματική διοχέτευση των πόρων ΕΣΠΑ 2014-2020 στην έρευνα και την επιχειρηματική καινοτομία συζήτησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας επισκεπτόμενος επιτροπές αξιολόγησης των δράσεων «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ».

Την πληροφορία γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Δήμα, ο ποίος, από το βήμα του συνεδρίου του Economist μίλησε για το πλάνο της κυβέρνησης για τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

«Έχουμε συγκροτημένο πλάνο για το οικοσύστημα των επιχειρήσεων start up στην Ελλάδα, το οποίο βασίζεται σε ισχυρό δίκτυο συνεργασιών, δημιουργία ενός βιώσιμου επιχειρηματικού περιβάλλοντος και δυναμική πρόσβαση σε κεφάλαια, ικανή να επιτρέψει μακροπρόθεσμη ανάπτυξη» τόνισε.

Όπως πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ: «η Ελλάδα πρέπει να γίνει σημαντικός κόμβος έρευνας και τεχνολογίας. Δική μας βούληση είναι η αναδιάρθρωση και η ενίσχυση του συστήματος έρευνας και καινοτομίας, ώστε σύντομα να καταστεί σημαντικός πυλώνας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της εθνικής οικονομίας. Είναι επιτακτική η ανάσχεση του BrainDrain. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό και αξιοκρατικό περιβάλλον στη χώρα, που θα τους πείσει να γυρίσουν και παράλληλα να δώσουμε κίνητρα σε επιχειρήσεις για να συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή».